AB Projemiz İstanbul Mücevher Fuarında

Ajansımız koordinasyonunda yürütülen “Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi” projesi kapsamında, 7-10 Ekim 2021 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen “İstanbul Jewelry Show” Uluslararası Mücevher, Saat ve Malzemeleri Fuarına katılım sağlandı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın, Kahramanmaraş Kuyumcular Odası, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte ortağı olduğu “Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi” projesi kapsamında düzenlenen organizasyona, Kahramanmaraş Kuyumcular Odası’ndan Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Mustafa Öz ve bazı Yönetim Kurulu üyeleri, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Erdal Küçükönder, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Alaaddin Gündeş, projenin Operasyon Koordinasyon Birimi üyesi Öğr.Gör. Hakan Özger, Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölümü’nden Öğr.Gör. Mustafa Söyler, Öğr.Gör. Ahmet Baltacı, Tekniker Necati Özkan, yüklenici Eurecna S.p.A. firmasını temsilen Takım Lideri Massimo Forlani ve Ajansımızı temsilen aynı zamanda projenin Operasyon Koordinasyon Birimi Yöneticisi olan Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi Uzmanı İbrahim Başar Saydam katılım sağladı.

Fuarda, Tasarım ve 3D Modelleme Merkezi tarafından üretilen tasarımların, 3 boyutlu yazıcılar ile üretilmiş prototiplerin ve yarı mamullerin yanı sıra Ajansımızın Kahramanmaraş Kuyumcular Odası ile birlikte düzenlediği ve 2019 yılında ödül töreni yapılan Germanicia Temalı Altın Takı Tasarım Yarışması’nda dereceye giren eserler de sergilendi. Proje kapsamında kurulan Merkezin ve KOBİ’lere verilen hizmetlerin tanıtımının da yapıldığı stant, dört gün süren fuar boyunca kuyumculukla ilgili meslek odalarından, birliklerden, özel sektörden ve basından yoğun ilgi gördü.      

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Rekabetçi Sektörler Programı tarafından desteklenen, Haziran 2020 tarihinde başlayıp Aralık 2022’de tamamlanması planlanan, 3,5 milyon Euro bütçeli “Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi” projesi kapsamında, fuar katılımı dışında, Ajansımızın Güdümlü Proje Desteği ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisine kurulan “Tasarım ve 3D Modelleme Merkezi”nin kapasitesinin geliştirilmesi, Kahramanmaraş Altın Şehir içerisine, uluslararası akredite olacak Gemoloji Laboratuvarı ve Darphane onaylı olacak Ayarevi kurulması, eğiticilerin eğitimi, KOBİ’lere eğitim, danışmanlık ve mentörlük yapılması gibi, Kahramanmaraş’ı altın ve mücevher imalatı ve ihracatında üst sıralara taşıyacak birçok nitelikli faaliyet bulunuyor.

Osmaniye Destek Yatırım Ofisi

Rauf Bey Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 9546 Sk. No: 70 Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Binası Kat:3 Merkez, OSMANİYE

DOĞAKA Destek Hattı

0328 888 00 00