Bölgemizde Seracılık Faaliyetlerine DOĞAKA’dan Destek

Hatay’ın Arsuz ilçesinde seracılık faaliyetlerinde bulunan bir üreticinin, mevcut seralarına 5 dekar modern sera eklenmesi amaçlı hazırladığı projesi, Ajansımızdan destek almaya haz kazanmıştır.

Modern seracılığın örneği olacak olan projenin,14 Aylık başarılı bir uygulama süresinin ardından tamamlanması ile örtü altı sebze/meyve üretim alanı büyüklüğü 5 dekardan 10 dekara; domates üretim kapasitesi 50 tondan 100 tona çıkarılmıştır. Örtü altı tarımsal üretimde işletme tarafından gerçekleştirilen üretimin değeri 2 katına çıkarılırken; tarımsal faaliyetlerdeki katma değerli faaliyetlerin payı da yükseltilmiştir.

Bölgemiz seracılığında kapasite ve verimliliği artırarak katma değeri yüksek tarımsal üretimi geliştirme ve seracılık uygulamalarının zenginleştirilmesine katkı sağlayan projenin paydaşlarını tebrik eder, başarılı projemizin bölgemiz adına hayırlı olmasını temenni ederiz.

Osmaniye Destek Yatırım Ofisi

Rauf Bey Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 9546 Sk. No: 70 Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Binası Kat:3 Merkez, OSMANİYE

DOĞAKA Destek Hattı

0328 888 00 00