DOĞAKA’nın “Germanicia Antik Kentinin Tanıtımı ve Turizme Kazandırılması Projesi” TRT Haber Kalkınma Ajandası Programı’nda Tanıtıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çekimleri yürütülen TRT HABER Kalkınma Ajandası Programında “Germanicia Antik Kentinin Tanıtımı ve Turizme Kazandırılması Projesi” tanıtıldı.

Söz konusu projeyle; binlerce yıllık uygarlık tarihi içinde oluşan kültürel mirasın açığa çıkarılması, korunması, tanıtılması, değerlendirilmesi ve turizm açısından öneminin vurgulanması, sürdürülebilir kalkınma kapsamında, kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak altyapının oluşturulması, toplumda tarih-arkeoloji-kültür bilinci oluşturulması, turizm sektöründe fiziki, beşeri ve kurumsal alt yapının iyileştirilmesi ve sosyal refahın artırılması hedeflendi.

Projeyle, Kahramanmaraş ilindeki Germanicia antik kentindeki mozaiklerin restorasyon ve konservasyon çalışmaları yapılarak alanda ve yerinde turizme kazandırılmasına katkı sağlamak, yeni bir cazibe alanı oluşturarak, turizme katkıda bulunmak, ilimize daha fazla turist gelmesine katkı sağlamak, bölgede yaşayan ve bölge ilköğretim okullarında eğitim gören 500 öğrencilerimize tarih, kültür ve arkeoloji bilinci oluşmasına katkı sağlamak önceliklendirilirken, projemizin tanıtım filmimize aşağıdaki linkten erişim sağlayabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=UE723YZm6zc

Proje ve tanıtım sürecinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür eder, ilgili projenin bölgemize katkı sağlamasını temenni ederiz.

Osmaniye Destek Yatırım Ofisi

Rauf Bey Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 9546 Sk. No: 70 Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Binası Kat:3 Merkez, OSMANİYE

DOĞAKA Destek Hattı

0328 888 00 00