Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 109uncu Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay İlinde Düzenlendi

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 107. Yönetim Kurulu Toplantısı, Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Coşkun’nun başkanlığında, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Do. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu ile ilgili Ajans personelinin katılımıyla 27 Ocak Perşembe günü Hatay ilinde düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Coşkun, önceki dönemlerde uygulamaya alınan; turizm altyapısı programları, özel sektöre yönelik faizsiz kredi desteği programları, güdümlü proje desteği ile Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ve Üreten Şehirler Programı kapsamındaki projelerin uygulanmasına devam edildiğini belirtti. Makine imalatı ve yazılım sektörlerine yönelik faizsiz kredi desteği programında başvurularının alınmakta olduğunu ve 2023 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı ve Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı için proje hazırlıklarına başlandığını iletti.

Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Coşkun, sözlerinin devamında, “2024-2028 yılları arasını kapsayacak Ulusal Kalkınma Planı hazırlıkları ile uyumlu olarak aynı dönemi kapsayacak şekilde yeni Bölge Planı hazırlıkları devam etmektedir. Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde sosyo-ekonomik kalkınmaya yönelik konuların ele alınacağı bu Bölge Planı, Cumhurbaşkanı onayı ile uygulanacaktır. Bölgesel kalkınmada birçok program ve projenin hayata geçmesine vesile olacak bu çalışma taslak olarak tamamlanmış ve Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğüne iletilmiştir.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından, DOĞAKA 109. Yönetim Kurulu Toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona ermiştir.

Osmaniye Destek Yatırım Ofisi

Rauf Bey Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 9546 Sk. No: 70 Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Binası Kat:3 Merkez, OSMANİYE

DOĞAKA Destek Hattı

0328 888 00 00