Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Tarafından 2021 Yılı Seracılığın Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı (SERADES) ve 2021 Yılı Turizmin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı (TUDES) Kapsamında Online Açılış ve Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen 2021 Yılı Seracılığın Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı (SERADES) ve 2021 Yılı Turizmin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programına (TUDES)  ilişkin açılış toplantısı online platform üzerinden gerçekleştirilmiştir.  Programa Ajans internet sitesi üzerinden yayınlanan link aracılığıyla katılım sağlanmıştır. Program Yönetim Birimi Başkanı Oğuz Alibekiroğlu tarafından gerçekleştirilen sunumda programların detayları hakkında bilgiler verilmiştir.

SERADES Programına Seracılık alanında faaliyet gösteren ya da gösterecek olan, Çiftçi Kayıt veya Örtüaltı Kayıt Sistemi’ne kayıtlı gerçek ve tüzel kişilerin başvuru yapabileceği anlatılmış olup toplam program bütçesinin 7.500.000 TL olduğu ifade edilmiştir. Başarılı Başvuru Sahiplerinin Vakıf Katılım Bankası Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye Şubeleri üzerinden kullanacakları 100.000 TL ile 1.000.000 TL arasındaki yatırım kredilerinin finansman maliyetinin Ajans tarafından karşılanacağı ifade edilmiştir.

TUDES Programına ise Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde faaliyet gösteren ya da gösterecek olan Turizm İşletme Belgeli Konaklama Tesislerinin başvuru yapabileceği aktarılmıştır.  Toplam program bütçesi 7.500.000 TL olup, başarılı Başvuru Sahiplerinin Vakıf Katılım Bankası Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye Şubeleri üzerinden kullanacakları 250.000 TL ile 2.000.000 TL arasındaki yatırım kredilerinin finansman maliyetinin Ajans tarafından karşılanacağı ifade edilmiştir.

Programların detaylarının anlatılmasının ardından katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ve kayıt altına alınması ile toplantı sona ermiştir.

 

 

Osmaniye Destek Yatırım Ofisi

Rauf Bey Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 9546 Sk. No: 70 Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Binası Kat:3 Merkez, OSMANİYE

DOĞAKA Destek Hattı

0328 888 00 00