Hatay'da Girişimcilik Eğitimleri Başladı

07.12.2010 Tarihinde Antakya Belediyesi Meclis Salonunda yapılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Açılış Toplantısı Hatay Valisi Sayın M. Celalettin LEKESİZ, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erdoğan SERDENGEÇTİ ve KOSGEB Hatay Hizmet Merkezi Müdürü Seracettin ÖZCAN’ ın katılımlarıyla yapıldı.
İlk olarak kürsüye gelen Erdoğan SERDENGEÇTİ konuşmasına Antakya’daki işsizlik sorununu dile getirerek başladı. Konuşmasının devamında KOSGEB girişimcilik eğitiminden ve eğitim sonunda verilen sertifikalardan bahseden SERDENGEÇTİ, sertifika sahibi olmanın iş sahibi olabilme konusunda önemli bir yeri olduğunu ve bu sertifika ile KOSGEB hibelerinden faydalanabileceklerini belirtti. Eğitime katılanlardan süreklilik beklediğini dile getiren SERDENGEÇTİ, onlardan iyi performans göstererek eğitimlerini başarıyla tamamlayarak kendi iş yerlerini açmalarını ve ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlamalarını temenni etti.


SERDENGEÇTİ’ den sonra söz alan Sayın Seracettin ÖZCAN, konuşmasına KOSGEB’in kuruluşunu ve destek mekanizmalarını anlatarak başladı. KOSGEB’in KOBİ’lere hibe ve kredi  veren bir kurum olmasının yanı sıra, eğitim de veren bir kurum olduğunu belirten ÖZKAN, verilen girişimcilik eğitimlerinin asıl amacının sürdürülebilir işletmelerin kurulması ve Antakya’da girişimciliğin arttırılması olarak özetledi. ÖZCAN, eğitimler kapsamında Yönetim ve Organizasyon, Finansal Planlama, Pazarlama gibi birçok eğitimin verileceğini ve bu eğitimler ışığında katımcıların iş planlarını hazırlayarak, KOSGEB hibelerinden faydalanmak üzere başvurabileceklerini belirtti.


Son olarak kürsüye çıkan Hatay Valisi M. CELALETTİN LEKESİZ, ekonominin gelişmesinin doğal kaynakların varlığıyla değil girişimci sayısının artmasıyla olabileceğini belirtti ve girişimciliğin sihirbazlığa benzediğini, girişimcilerin hayalini kurdukları düşünceyi kimsenin aklına gelmeyen mal ve hizmete dönüştürerek ekonomiye katkı sağladıklarını belirtti. Girişimcinin büyüklüğünün para ve sermayenin büyüklüğü ile değil projenin ve fikirlerin büyüklüğüyle doğru orantılı olduğunu belirten sayın LEKESİZ, kursiyerlere; “ Bilgisiz insanın yanına kaş konsa taş olur, bilgili insanın yanına taş konsa taş olur. “ diyerek kurs sonunda dünyalarının nasıl değiştiğini fark  edebileceklerini söyledi ve eğitime katılanlara bol şans diledi.
Osmaniye Destek Yatırım Ofisi

Rauf Bey Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 9546 Sk. No: 70 Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Binası Kat:3 Merkez, OSMANİYE

DOĞAKA Destek Hattı

0328 888 00 00