Hatayda Balıkçılığa Kadın Eli Projesi ile Kadın ve engelli vatandaşlarımıza yönelik eğitimler başladı

2022 yılı SOGEP Programı (Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı) kapsamında Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ve Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Hatay'da Balıkçılığa Kadın Eli Projesi” ile kadın ve engelli vatandaşlarımıza gelir sağlayacak ağ örme ve bozulmuş ağların geri kazanımına yönelik eğitimler başladı.

Arsuz ilçesi Balıkçı Barınağı proje alanında başlayan eğitim faaliyetleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteği ve Ajansımız koordinasyonu ile temin edilen konteynerlerde gerçekleştirilmektedir. Proje alanını ziyaret eden Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu ve Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu projenin önemine değinerek dezavantajlı kesime yönelik yapılan bu çalışmaların sosyo-ekonomik gelişmeyi desteklediğini ifade ettiler. Ayrıca Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu, İskenderun Teknik Üniversitesi değerli öğretim üyeleri proje alanını ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundular.

Osmaniye Destek Yatırım Ofisi

Rauf Bey Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 9546 Sk. No: 70 Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Binası Kat:3 Merkez, OSMANİYE

DOĞAKA Destek Hattı

0328 888 00 00