'ırak' Gündemli Uluslararası Ortadoğu Kongresi

Türk-Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) ve Hatay Valiliği iş birliği ile düzenlenen ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından desteklenen 'Irak' gündemli Uluslararası Ortadoğu Kongresi 10-12 Kasım 2010 tarihleri arasında Hatay’da Ottoman Palace otelinde gerçekleşiyor.
Kongrenin açılış konuşmaları;  TASAM Başkanı Süleyman Şensoy, Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Abderahman Salahaddin, Arap Birliği misyonundan El Naciri ve Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz tarafından gerçekleştirildi. Hatay Valisi sayın M. Celalettin Lekesiz  açılış konuşmasında; kongrenin Hatay'da yapılıyor olmasının son derece önemli olduğunu belirtmiş ve  "Hatay, binlerce yıldır huzurun ve barışın eksik olmadığı bir coğrafyadır. Buradaki barış ve huzur ortamının Irak'ın yeniden yapılandırılması sürecine örnek olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.


Yapılan açılış konuşmalarından sonra  Irak gündemli Uluslararası Ortadoğu Kongresi’ne ev sahipliği yapmalarından  dolayı Hatay Valisi sayın M. Celalettin Lekesiz’e ve DOĞAKA’nın sağladığı desteklerden ötürü DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti’ye birer teşekkür plaketi verildi.


Daha sonra ise Türkiye’den ve uluslar arası camiadan önemli akademisyen, uzman, bilim adamı ve düşünce kuruluşu temsilcisinin tebliğlerini sundukları oturumlara geçildi.

Kongre programı için: http://www.tasam.org/pdf/ODK1_program_TR.pdf
Osmaniye Destek Yatırım Ofisi

Rauf Bey Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 9546 Sk. No: 70 Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Binası Kat:3 Merkez, OSMANİYE

DOĞAKA Destek Hattı

0328 888 00 00