Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi Projesi Ankara da Tanıtıldı

Koordinatörlüğünü Ajansımızın yaptığı, Kahramanmaraş Kuyumcular Odası’nın nihai faydalanıcı ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ve Ajansımızın da proje ortakları olduğu 3,5 milyon Euro bütçeli “Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi” projesi, Ankara’da, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa VARANK’ın da katıldığı etkinlikte tanıtıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü AB Mali Programları Dairesi Başkanlığı tarafından, 15-16 Mart 2021 tarihlerinde, Covid-19 önlemleri çerçevesinde fiziki ve çevrimiçi olmak üzere hibrit şekilde düzenlenen etkinliğe, Bakanlık yetkilileri yanı sıra AB Türkiye Delegasyonu ile proje sahipleri ve koordinatörleri katılım sağladı.

Açılış konuşmaları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Sayın Mustafa ERDOĞAN, AB Türkiye Delegasyonundan Büyükelçi Sayın Nikolaus MEYER-LANDRUT, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı, Büyükelçi Sayın Faruk KAYMAKÇI ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa VARANK tarafından yapılan ve iki gün süren etkinliğe, Proje Koordinatörü olarak Kahramanmaraş YDO Uzmanı İbrahim Başar SAYDAM ve Nihai Faydalanıcı olarak Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa ÖZ katılım sağladı.

Fizibilitesi, 2010 yılında Ajansımız tarafından yaptırılan, içerisinde 325 adet imalathanenin yer aldığı Kahramanmaraş Altınşehir Küçük Sanayi Sitesi içerisine akredite bir Gemoloji Laboratuvarı ve onaylı bir Ayarevi kurulması ile Ajansımızın Güdümlü Proje Desteği ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Karacasu Kampüsü içerisinde kurulan Kahramanmaraş Tasarım ve 3D Modelleme Merkezi’nin kapasitesinin geliştirilmesi gibi ana faaliyetleri olan projenin ayrıca KOBİ’lerin kurumsal, teknik ve tasarım kapasitesinin geliştirilmesi faaliyetleri de bulunuyor. 15 Haziran 2020 tarihinde başlayan ve 30 ay sürecek projenin Teknik Yardım bileşeni, Sayın Massimo FORLANI’nin takım liderliğinde İtalyan Eurecna S.P.A firması tarafından gerçekleştiriliyor.   

Osmaniye Destek Yatırım Ofisi

Rauf Bey Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 9546 Sk. No: 70 Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Binası Kat:3 Merkez, OSMANİYE

DOĞAKA Destek Hattı

0328 888 00 00