Kahramanmaraş Ticaret Borsası’nın Teknik Destek Projesi kapsamında Çağlayancerit Cevizi ve Maraş Tarhanası Duyusal Analiz Eğitimi verildi

Ajansımız 2021 Yılı Mart-Nisan Dönemi Teknik Destek Programı kapsamında Kahramanmaraş Ticaret Borsası’nın başarılı olarak kabul edilen “Maraş Tarhanası ve Çağlayancerit Cevizinde Duyusal Analiz Teknikleri ve Önemi” başlıklı teknik destek projesi kapsamında, 7-8 Ekim 2021 tarihleri arasında 2 günlük sürede eğitim faaliyetleri başlamıştır.

Kahramanmaraş ilinde ceviz ve tarhana ekonomik açıdan önemli yöresel ürünler içerisinde bulunmaktadır. Kahramanmaraş ta bu ürünlerin üretimini, kalitesini artırmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak için Kahramanmaraş Ticaret Borsası bünyesinde çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Bu bağlamda eksikliklerin giderilmesi için Çağlayancerit Cevizi ve Maraş Tarhanası Duyusal Analizi için Kahramanmaraş Ticaret Borsası’nın ilgili personeline ve bu alanla ilgili kişilere 7-8 Ekim 2021 tarihleri arasında iki günlük eğitim verilmiştir.

Talep edilen Teknik Destek kapsamında; örnek sayısı, maskeleme, örnek hazırlama ve örneklerin panele sunuluşu, duyusal testler farklılık testleri tek uyarı testi, eşlenmiş kıyaslama testleri İkili-üçlü test, üçgen testi, çoklu kıyaslama testleri, kalite derecelendirilmesinde kullanılan skalalar, lezzet profil analizi, doku profil analizi, tüketici tercih testleri, test sonuçlarının değerlendirilmesi ve bazı duyusal test uygulamaları gerçekleştirilmiştir.  

Osmaniye Destek Yatırım Ofisi

Rauf Bey Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 9546 Sk. No: 70 Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Binası Kat:3 Merkez, OSMANİYE

DOĞAKA Destek Hattı

0328 888 00 00