Osmaniye'de Girişimcilik Eğitimi

Osmaniye'de Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ve KOSGEB işbirliği ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Programı başladı.
Ticaret ve Sanayi Odası salonunda başlayan ve 10 gün sürecek eğitimlere 50 girişimci katılıyor


Girişimcilik eğitim sonunda kursiyerlerin yapacağı projelerin kabul görmesi halinde KOSGEB’ten 27 bin TL geri ödemesiz, 70 bin TL'de teminat karşılığı geri ödemeli destek verilecek.


Uygulamalı girişimcilik eğitimleri konusunda bilgi veren Osmaniye YDO Koordinatörü Hakan TORUN ajans olarak vizyonlarının bölgeyi Türkiye'nin ve orta doğunun lider bölgesi yapmak olduğunu söyledi. Hakan TORUN "Osmaniye ilimizin gelişmişliği ve sermayesi ile belli bir noktaya geldiğini görüyoruz. Daha yüksek hedefler neden olmasın. Bunun için Osmaniye’de daha farklı sektörlere, daha fazla yatırım yapmak gereklidir. Teknolojiyi ve girişimcilik kültürünü mutlaka işlerimizin içerisine yerleştirmemiz gerekiyor. Biz burada düzenlediğimiz uygulamalı girişimcilik eğitimleri ile girişimcilik kültürünü oluşturmaya ve geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu da eğitim alan girişimcilerin KOSGEB'in hibe desteğinden faydalanmalarını sağlamak için KOSGEB ile birlikte yapıyoruz. Osmaniye ilimizi lider bölge yapmak için muhakkak  girişimcilerimizin sayılarını arttırmamız gerekiyor. Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması amacıyla Osmaniye ilinde Kalkınma Ajansı olarak KOSGEB Osmaniye Merkez Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak 50 girişimci adayının katılacağı bu girişimcilik eğitimlerini düzenledik. Bu eğitimden mezun olanlar, KOSGEB’in Yeni Girişimci Desteğine başvurabilecekler ve 27.000 TL geri ödemesiz destekten, ayrıca 70.000 TL geri ödemeli kredi desteğinden faydalanabileceklerdir. Kalkınma ajansımız bölgedeki yatırımlara güç ve hız kazandırmayı,  girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasını amaçlamaktadır. Bunun için düzenlediğimiz bu eğitimlerin yararlı olacağına inanıyorum” dedi.
Osmaniye Destek Yatırım Ofisi

Rauf Bey Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 9546 Sk. No: 70 Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Binası Kat:3 Merkez, OSMANİYE

DOĞAKA Destek Hattı

0328 888 00 00