Osmaniye Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün Teknik Destek Projesi kapsamında JMP Uygulamalı Temel İstatistik Eğitimi verildi.

Ajansımız 2021 Yılı Mart-Nisan Dönemi Teknik Destek Programı kapsamında Osmaniye Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün başarılı olarak kabul edilen “JMP Uygulamalı Temel İstatistik Eğitimi” başlıklı teknik destek projesi kapsamında, 1-5 Kasım 2021 tarihleri arasında 5 günlük sürede eğitim faaliyetleri tamamlanmıştır.

Enstitü personeli tarafından yapılan çalışmaların sonuçlarını değerlendirmek, istatistiki analiz yapmak ve ilgili raporların hazırlanması enstitü bünyesinde oldukça önemli rol oynamaktadır. Bu kapsamda ilgili kurum personeline 1-5 Kasım 2021 tarihleri arasında beş JMP Uygulamalı Temel İstatistik Eğitimi verilmiştir. Başta tarla çalışmalarına dayalı çalışmalar olmak üzere, elde edilen bazı verilerin ve ölçümlerin analiz edilmesi için yaygın olarak kullanılan JMP istatistik paket programının kullanılması ile ilgili eğitimin alınması ile araştırma sonuçlarına ilişkin verilerin analiz ve yorumlanmasında katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Osmaniye Destek Yatırım Ofisi

Rauf Bey Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 9546 Sk. No: 70 Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Binası Kat:3 Merkez, OSMANİYE

DOĞAKA Destek Hattı

0328 888 00 00