SEECO Projesi kapsamında “Üretim İyileştirir” adlı geçim kaynağı odaklı projenin sözleşme imza töreni gerçekleştirildi.

Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) kapsamında Hatay’ın Altınözü ilçesinde uygulanacak “Üretim İyileştirir” adlı geçim kaynağı odaklı projenin sözleşme imza töreni gerçekleştirildi.

Törene projenin başvuru sahibi kurumu olan Altınözü Belediyesinin Başkanı Rıfat SARI VE Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri törende sözleşme imzasını gerçekleştirmiştir. Projenin ortak kurumları olan Altınözü Kaymakamlığı adına Kaymakam Mehmet SERT ve Hatay Altınözü Zeytin Emeği Kadın Kooperatifi (HAZEK) Kooperatif Başkanı Leyla AYVAZOĞLU da ortaklık beyanlarını imza etmiştir.

Törene SEECO Proje Yöneticisi Hande KARA, Sosyal Girişimcilik uzmanı Rumeysa TERZİOĞLU, Proje Asistanı Oktay YOZGAT ve Proje odak uzmanı ALİ KINCAL da katılım sağlamıştır. 

Toplam 150.000 avro bütçeli proje ile kadın ve gençlerin üretim ve istihdam olanaklarının ve projeye eşlik eden kurumların kapasitelerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. 

Toplam 39,5 milyon avro bütçeli SEECO Projesi Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Dünya Bankası Türkiye eşgüdümünde, TR63 Bölgesinde (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından uygulanmaktadır.

Osmaniye Destek Yatırım Ofisi

Rauf Bey Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 9546 Sk. No: 70 Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Binası Kat:3 Merkez, OSMANİYE

DOĞAKA Destek Hattı

0328 888 00 00