SEECO Projesinin Başlangıç Toplantısı Hatayda Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının yerelde uygulayıcısı olduğu, Avrupa Birliği finansmanı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve Dünya Bankası koordinasyonunda yürütülen Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi’nin Başlangıç Toplantısı (SEECO) 26 Ocak 2023 tarihinde, Hatay Valiliği Meclis Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Uluslararası kurumlar, il müdürlükleri, kadın kooperatifleri gibi pek çok paydaş tarafından geniş katılım sağlanan toplantının açılış konuşmalarını sırasıyla Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Oğuz ALİBEKİROĞLU, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış YENİÇERİ ve Hatay Valisi Rahmi DOĞAN yapmıştır.

Açılış konuşmalarının ardından proje kapsamında desteklenmesi öngörülen Sosyal Girişimcilik merkezleri için Alt Hibe Anlaşmaları Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Oğuz ALİBEKİROĞLU, İskenderun Belediye Başkanı Fatih TOSYALI, Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Hacer Burcu YÜCEER ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem KELEŞ tarafından imzalamıştır.

Kahve arasının ardından program, SEECO Proje Yöneticisi Hande KARA’nın projenin temel bileşenlerini açıklayan sunumu ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı uzmanı ve SEECO Projesi odak kişisi Ali KINCAL’ın SEECO Projesinin faaliyetlerine odaklanan sunumu ile devam etmiştir. Açılış toplantısı, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye’den başarılı üç kadın girişimcinin katıldığı panel ile sonlanmıştır.

Osmaniye Destek Yatırım Ofisi

Rauf Bey Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 9546 Sk. No: 70 Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Binası Kat:3 Merkez, OSMANİYE

DOĞAKA Destek Hattı

0328 888 00 00