Türkiye’de Kentsel ve Kırsal Yerleşim Sistemleri Araştırması (YER-SİS) Bilgilendirme Toplantısı Hatay’da Gerçekleştirildi

Türkiye’deki mevcut yerleşim sistemini ve yerleşimler arası ilişkileri yeni dinamikler çerçevesinde tanımlamak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan Türkiye’de Kentsel ve Kırsal Yerleşim Sistemleri (YER-SİS) çalışmasının sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılması amacıyla 12 Kasım 2021 Cuma günü Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Çok Amaçlı Toplantı Salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir.

DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Oğuz ALİBEKİROĞLU’nun açılış konuşmasının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Yasemin ERYILMAZ, YER-SİS’in ulusal sonuçları ile ilgili bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirmiş ve çalışma kapsamında oluşturulan karar destek sistemi yersis.gov.tr internet sitesinin tanıtımını yapmıştır. Ardından DOĞAKA Sektörel Destekler ve Programlama Birimi Başkanı Serdar ÇINAR, YER-SİS Projesinin Hatay ili sonuçları hakkında bir sunum gerçekleştirmiştir. Sunumların ardından katılımcıların soruları cevaplandırılmış ve program sona ermiştir. 

Çalışma sonuçlarının kamu yatırım programlarının önceliklendirilmesi, yerleşimler arası hizmet alma-verme ilişkilerinin ortaya çıkarılması, kırsal kalkınma politikalarının tasarımı, göçü önlemek üzere bölgesel merkezlerin belirlenmesi ve bu merkezlere yönelik politikaların geliştirilmesi gibi alanlarda kullanılması öngörülmektedir.

Çalışma kapsamında oluşturulan karar destek sistemine aşağıdaki internet adresinden ulaşılabilmektedir:

https://www.yersis.gov.tr

Osmaniye Destek Yatırım Ofisi

Rauf Bey Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 9546 Sk. No: 70 Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Binası Kat:3 Merkez, OSMANİYE

DOĞAKA Destek Hattı

0328 888 00 00