Türkiye İstatistik Kurumu Hatay Bölge Müdürlüğü Cisco Certified Network Associate (CCNA) Teknik Destek Projesi sona erdi.

 Ajansımız 2019 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Eylül-Ekim Döneminde Türkiye İstatistik Kurumu Hatay Bölge Müdürlüğü’nün başarılı olarak kabul edilen “Cisco Certified Network Associate (CCNA)” başlıklı teknik destek projesinin teknik eğitimi sona erdi.

Türkiye İstatistik Kurumu Hatay Bölge Müdürlüğü Bilgi İşlem Biriminde görev yapan personele 17-22 Şubat 2020 tarihleri arasında 6 gün süren eğitim uygulanmıştır. Eğitim kapsamında Temel network hakkında bilgi sahibi olmak (TCP/IP, OSI layers, IP adress and IP subneting, Switch, Router, Hub vb.), Network cihazlarının fiziksel ve yazılımsal kurulumlarının ve konfigürasyonlarının yapılabilmesi, İnternet ağları konusunda gerekli tüm uzmanlığı edinerek, ağ cihazlarının aynı anda uyumla çalışabildiği uluslararası ağları yönetebilecek teorik ve pratik uzmanlığa erişmek, Yerel alan ağları, geniş alan ağları, kablosuz ağlar, uzaktan erişim, network güvenliği, network performans yönetimi ve hata analizi gibi kritik konularda deneyim kazanarak, ağa bağlı her türlü farklı sistemin birbirleri ile uyumlu çalışmasını sağlayabilmek, Cisco cihazlarını konfigüre edebilmek, yapılmış konfigürasyonları kontrol ederek problemlere çözüm sağlayabilmek ve gereken bakımları yapabilmek, Router ve Switch konfigürasyonları yapabilmek ve router komutlarını öğrenmek amaçlanmıştır.

Eğitimle, Haberleşme ve internet için gerekli alt yapı bilgisinin ve kurumsal internet güvenliliğini ve sürekliliğini sağlanması, Yerel alan ağları, geniş alan ağları, kablosuz ağlar, uzaktan erişim, ağ güvenliği, ağ performans yönetimi ve hata analizi gibi kritik konularda bilgi edinilmesi Ağa bağlı her türlü farklı sistemin birbirleri ile uyumlu çalışmasının sağlanması, Router komutları ve konfigürasyonu ile Ağ yönetiminin kurum içerisinde sağlıklı bir şekilde oluşturulması ve  yürütülmesi için eğitim desteği sağlanmıştır.

Osmaniye Destek Yatırım Ofisi

Rauf Bey Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 9546 Sk. No: 70 Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Binası Kat:3 Merkez, OSMANİYE

DOĞAKA Destek Hattı

0328 888 00 00