UNESCO Türkiye Milli Komisyonu koordinasyonu tarafından 26-28 Nisan 2021 tarihlerinde “Doğa ve Jeopark Eğitim Okulu Programı” düzenlendi.

DOĞAKA Kurumsal Koordinasyon Birim Başkanı Figen GÖKŞEN TOK ve Hatay Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Enes KARAMAN’ın katılımlarıyla düzenlenen programın birinci gününde, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ “UNESCO hedefleri, kültür-doğa ilişkileri”, UTMK Genel Sekreter Vekili Şule ÜRÜN, “UNESCO doğa koruma programları, kapsamları ve sözleşmeler”, UTMK Doğa Bilimleri İhtisas Komitesi Başkan Vekili Prof. Dr. Zeki KAYA “Doğal koruma alanları ve nitelikleri: Ramsar Alanları, Biyosfer Rezervleri ve Doğal Dünya Miras Alanları; ulusal ve uluslararası örnekler”, UTMK Jeolojik Miras ve Jeopark İzleme Grubu Üyesi Prof. Dr. Nazire ÖZGEN ERDEM “Doğa koruma-jeoturizm ve kırsal kalkınma” sunumları gerçekleştirilmiştir.

Programın ikinci gününde; UNESCO Yerbilimleri ve Jeo-tehlike Risklerinin Azaltılması Bölümü, Program Uzmanı Dr. Özlem ADIYAMAN LOPES “Jeopark kavramı ve genel esasları”, UTMK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Nizamettin KAZANCI “Jeopark ana yer seçimi, ana tema ve gerekli jeolojik özellikler”, UTMK Jeolojik Miras ve Jeopark İzleme Grubu Üyesi Prof. Dr. Nazire ÖZGEN ERDEM “Jeoparkların olmazsa olmazları; tarih, kültür, sosyal yaşam”, UTMK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Nizamettin KAZANCI “Jeoparkların kuruluşu ve yönetimi” sunumlarını takdim ettiler.

Programın son gününde, UTMK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Nizamettin KAZANCI “Jeoparklar için alan düzenleme ve ziyarete hazırlama”, UTMK Jeolojik Miras ve Jeopark İzleme Grubu Üyesi Prof. Dr. Tuncer DEMİR “UNESCO Jeoparkı için başvuru süreci ve ön hazırlıklar”, UTMK Jeolojik Miras ve Jeopark İzleme Grubu Üyesi Prof. Dr. Tuncer DEMİR “Uluslararası jeopark için başvuru dosya hazırlama işlemleri” sunumları gerçekleştirilirken toplantının sonunda eğitmenlerle değerlendirmeler ve uluslararası örnekler üzerine katılımcılarla soru cevap kısmı gerçekleştirilerek program sona erdi.

Osmaniye Destek Yatırım Ofisi

Rauf Bey Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 9546 Sk. No: 70 Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Binası Kat:3 Merkez, OSMANİYE

DOĞAKA Destek Hattı

0328 888 00 00